More Website Templates at TemplateMonster.com!

Despre noi

Liceul Tehnologic "Petru Poni" Onesti
Înfiintarea scolii care stă la baza LICEULUI TEHNOLOGIC “PETRU PONI”, în anul 1956, are loc într-un context favorabil dezvoltării învătământului , generat de nevoile crescânde de fortă de muncă ale industriei chimice care, în deceniul sase, înregistrează ritmuri tot mai înalte de dezvoltare. Dezvoltarea platformei chimice si petrochimice la Borzesti, începând din anul 1953, a cerut, cu necesitate, crearea unui centru scolar profesional, care să asigure formarea fortei de muncă, cu prioritate pentru această platformă , dar şi pentru alte unităţi din ţară, cu atât mai mult cu cât, prin Decretul 12 din 17 ianuarie 1956, localitatea Oneşti este declarată oraş.

Revolutia din decembrie 1989, a deschis drumul unor transformări profunde pentru întreaga societate românească, care n-au ocolit nici Liceul de Chimie Industrială. Pentru scoală acestea au fost de natură formală dar si de fond si se reflectă în evolutia denumirii în anii care au urmat. O nouă schimbare a avut loc în anul scolar 1992-1993, când s-a revenit la denumirea GRUPUL SCOLAR DE CHIMIE INDUSTRIALĂ.

Consolidarea pozitiei scolii, între institutiile de învătământ din zonă si chiar din tară, a fost consacrată de M.E.N. prin promovarea acesteia în categoria colegiilor.Prin Ordinul nr. 4565/19.09.2000, < Grupul Scolar „Petru Poni”- Onesti, va avea denumirea: COLEGIUL TEHNIC” PETRU PONI”, devenind astfel prima unitate de învăţămînt liceal din municipiul Oneşti care este onorată cu această titulatură.

In anul 2018, Ministerul Educației Naționale schimba denumire școlii în LICEUL TEHNOLOGIC “PETRU PONI”

Echipa de conducere

Director

Adrian Podaru
2015

Director Adjunct

Lucretia Dumitrescu
2019

Presedinte C.E.A.C.

Tatiana Gianina Marasescu
2019